Baka under lågtryck

Det sägs att man inte ska baka bröd när det är lågtryck.
Igår kväll skulle jag baka två olika bröd.

Deg 1: Första degen blev stenhård och helt omöjlig att knåda. Stod som ett frågetecken. Jag gjorde exakt så som jag alltid brukar göra. Enligt mitt beprövade recept. Tänkte: jag slänger degen för det här kan ju bara inte bli nåt ätbart bröd av det här resultatet. Stoppade in det i ugnen ändå för att se hur det skulle sluta. Resultatet blev kanon. Hur är det möjligt??

Deg 2. Efter att degen jäst hade den blivit en riktigt kletseg historia. Tänkte: Jag hade ju inte för lite mjöl och jag hade ju rätt mängd degvätska. Vad gjorde jag för fel? Slutresultat: Pannkaka. Brödet föll ihop när jag tog ut det ur ugnen och jag fick slänga limporna.

Kan verkligen lågtrycket påverka brödbaket? Efter gårdagens bak skulle jag nästan tro det. Ingen deg betedde sig normalt. Resultatet kan ju inte alls berott på mig!!! ;)

Kommentarer
Postat av: Jemima

haha, oj vad konstigt!

Postat av: M

Ingen koll på varför det i bland blir bra och ibland dåligt. Tur att ena degen blev bröd

2009-05-28 @ 19:11:33
Postat av: smäm

naj! klart det inte berodde på dig. skyller på lågtrycket. saknar dina bröd!

2009-05-29 @ 00:02:42
URL: http://smam.blogg.se/
Postat av: Therese

Åh, jag saknar också ditt goda bröd. Kanske ska börja dela med dig av dina bakkunskaper här på bloggen? Jag skulle ge mycket för receptet på brödet med turkisk yoghurt och solrosfrön.. Kram

2009-05-29 @ 10:04:00
URL: http://trace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback