Jag kanske skulle börja numrera


Jag vet att jag är bra på att snöa in på saker
men nu när jag skulle räkna efter på skoj så kanske jag ska förbjuda mig själv att göra fler sådana kort ett tag framöver och byta till en annan modell hehe. Detta är mitt 32:e presentkuvert-kort på 3 månader!!!


Har precis fått hem nya färgglada papper från Diane Kappa.


Var ju tvungen att prova dom på en gång. Rosen är utstansad med en
Die från Marianne Design.


Insidan av locket är dekorerad med en knapp som jag gjort med Epiphany Crafts "Studio Shape Tool".


Har gjort en mall och beskrivning på presentkuvertet för den som vill prova göra själv. Här.

Underbara Pysselrum


Jag har alltid drömt om detta. Ett pysselrum där det finns plats att bre ut sig. När vi flyttade in i vårt hus för ett år sedan gjorde jag i ordning
detta rum som blev min Pärlateljé. Ett halvår senare fick ytterligare ett rum bli pysselrum för papper, kortmakeri och scrapbooking. Nu har jag gjort i ordning det med rosa heltäckningsmatta, ställt ett stort bord i mitten och gjort plats för alla papper och tillbehör. Det stora bordet är verkligen PERFEKT för att slippa leta överallt efter grejer som man vill ha framme när man pysslar. Det finns också plats för fler än mig :) I går hade jag sällskap av två fina pysselsjälar. Vi satt och gjorde kort, drack te och åt kvällsfika. Det va ju bara så mysigt.Ovanför mina tavlor har jag ställt en massa presentkuvert-kort.
Selma pärlar armband och Molly gör ett presentkuvert-kort. Det ska skickas till en utvald person med en present i :)


Molly färgar in kanter med "Distress" stämpeldyna. Handskarna är på... hon gör precis som jag gör för att slippa kladda ner fingrarna :)


Det är så kul att se min lilla sötnos göra kort. Hon är helt uppslukad av detta.
Har lagt upp en mall och beskrivning på presentkuvertet för den som vill prova själv. Här.

Några dagar på Vrångö


Midsommarhelgen firades på Vrångö tillsammans med Marcus föräldrar och syskon. Vilken underbar ö. Det blir gärna fler resor dit om vi för önska.


När händer detta!!?


Plötsligt och oväntat hände det.. Måste såklart förevigas! :)
Fina Darin.

Kortmakeri för Nybörjare - Del 1Jag älskar verkligen att göra kort. Men hur gör man för att börja skapa egna kort? Vad börjar man med? Och framförallt VAD har man alla dessa grejer till som har så konstiga namn?

Jag skulle vilja skriva till dig som vill börja men som inte fattar något ;) Precis som det var för mig när jag började. Jag vill inspirera dig som vill börja för det är så f-r-u-k-t-a-n-s-v-ä-r-t kul. Detta är första steget i en Nybörjarguide för Kortmakeri. Här berättar jag hur jag gjorde för att komma igång.

1. Upptäck vad du gillar för detaljer.
Jag köpte Magnolia Ink Magazine. Det är ett magazine från ett företag i Borås som designar stämplar och papper. Den är proppfull med underbara kort som olika personer i Magnolias DesignTeam gör. Berdvid varje kort finns en materiallista på allt som används för att göra kortet. På så sätt upptäckte jag vad jag gillade för detaljer och då visste jag också vad jag ville börja med att köpa.2. Hitta kort som du vill apa efter. Ett viktigt tips är att inte köpa på sig skrivbordsvärmare. Det finns så mycket man kan köpa och det är omöjligt att i början veta vad man kommer att använda. Hitta kort som du vill härma och köp bara material som behövs till det. Bygg upp pysselsamlingen långsamt. Allt eftersom du hittar inspiration att göra ett nytt kort, köp in nytt material för det specifika kortet.

3. Skaffa en inspirationsmapp på datorn. Mitt bästa tips är att googla bilder på scrappade kort. Jag älskar papperstillverkaren
"My Minds Eye" till exempel. Då googlar jag "card" och "My Minds Eyes" och då kan man hitta fina kort att inspireras av. Spara alla kort du tycker är fina i en inspirationsmapp. Samla på dig MASSOR. Du märker snabbt vad du gillar.


Mina 10 första inköp. Jag märkte att mitt första STÖRSTA sug var Martha Stewarts stansar. Det är ett verktyg som trycker ut fina motiv längs en papperskant eller stansar ut hela figurer som t.ex. fjärilar. Det är kanske inte vad andra tänker är nybörjarköp men jag ville så gärna göra kort med sådana verktyg så ett sådant hamnade på min första inköpslista.

1 Dubbelhäftande tejp
2 3D Häftkuddar
3 Grattisstämpel
4 Akrylblock (att fästa min grattisstämpel på)
5 Mörkbrun stämpeldyna (Distress Ink Walnut Stain)
6 Skärmaskin
7 Enfärgat papper (Cardstock) tex "Kraft"
8 Mönstrat papper
9 Hörnstans (verktyg att göra runda hörn med på ett kort)
10 Doily Lace Spets-kantstans från Martha Stewart

Med dessa 10 grejer har jag enkelt gjort ett grattiskort.


Vill du göra ett likadant? Ja då kan du hitta detta startpaket - Kortmakeri för nybörjare här.

Till bror som fyller år


Har gjort ett kort till min fina bror som snart fyller år. Ville få lite plats att lägga sedlar i, så jag gjorde typ som ett bokkort med veckade sidor.


Har stämplat
Grattis med stämpel från Reprint och med svart dyna Distress Ink Black Soot. Stämplade även med mina älsklingsbokstäver men glömde prickarna över o:et. Mindre kul. Papper från My Minds Eye och brunt kraft papper.


På ryggen har jag stämplat med Magnolias "a gift from the heart". Har även använt Cherry Lynn Dies "French Flair Classic" i min Cuttlebug (maskin som pressar metallformer på ett papper för att få en utstansad form).


Brunt ribbat band.Grattiskollagestämpel från Reprint.


En liten rulle med sedlar fick på pricken plats. Kortet är 10x10 cm.

Nya kuvert i samlingen


Just nu är det mycket tillverkning med papper som pågår i min pysselateljé.
Fyra nya kuvertväskor har tillkommit i samlingen. Jag har lite svårt för vad jag ska kalla dessa kuvert. Presentkuvert, presentetui, kuvertväska, kuvertkort...


En timma, en utmaning - mitt bidragI går ordnade
Svensk Scrapbooking en utmaning på sin webbsida. Den pågick i en timma och man fick välja om man ville göra ett kort eller en LO till fotoalbum. Kl 20.00 satt jag vid datorn för att få veta vad som skulle göras. Vi fick en skiss och nyckelorden rosa och glädje.

Jag var jättetaggad hela dagen. När jag väl påbörjat utmaningen flög papprena hejvilt i luften och min dubbelhäftande tejp försvann hela tiden. Stress stress in i sista minuten. Det var svinkul!!! Mailet med mitt bidrag skickades 20.59. Precis på håret!
Bokkort till en student


Det är perfekt pysselväder :) Det regnar och sommaren känns liiite avlägsen. Har gjort ett bokkort som man kan lägga något i. Passar bra inför alla skolavslutningar som kommer.


Har vikt fyra längder som en solfjäder. Tejpat ihop dem med dubbelhäftande tejp så att de har bildat en ram att lägga något i.
Det får till exempel plats ett halsband - gjord med
Epiphany Crafts Shape Studio. Har lagt lite silkespapper i så att det inte åker runt.


Stämplat "Especially for you".


Under silkespappret.