Rödgrind Summer collection


Bilder från
malinlholm.com

Underbara smycken. Malin har lagt upp sin nya sommarkollektion. Älskar dessa härliga färgglada smycken. Jag får habegär.

Lekstuga i sikte







Veckan började med en yxa och en spade i högsta hugg. Granrötter och jord byttes mot grus. När äntligen detta tråkiga men nödvändiga jobb var gjort började vår lekstuga ta form. Nu går det se att detta kan bli något. Det känns hur kul som helst. Nu står M och mäter där fönstret ska vara.

God dag



Min frukost. Samma som vanligt.

Molly har nyligen suttit och ritat en massa bullar och klippt ut dom. Köksbordet ser ut som kaos. Nu är hon ute med pappa som bygger lekstuga. Som så många andra dagar hör jag Molly skrika schaaaas på alla smådjur där ute. He he det hjälper nog ;)

Underhållet hårsvall lyser med sin frånvaro



Jag har knappt lagt någon tid på mitt hår sedan Selma föddes. Det åkte upp i en tofs från första dagen och där har det hängt dag som natt. Främst för att Selma inte skulle drunkna i mitt hår. Jag har haft hängade hår så få gånger det senaste året att det går att räkna på en hand.

I dag har jag tvättat, fönat OCH plattat håret. Och det hänger. Jag har till och med kammat håret. Tappade bort min oersättliga glestandade kam i påskas och sedan dess har jag inte kammat håret. Ser nu när det hänger att det växt massor och jag skulle behöva mig en frisörtid. Dags att ringa Malin på Style Lab.

För evigt på papper


Foto: Ewa Ahlin,
ewaahlin.com

Gick förbi ett underbart foto på stan för några veckor sedan. Tänkte ÅH måste ringa denna fotograf så hon får föreviga Selma som ettåring. I början av veckan kom hon hem till oss och fotade ute i vår trädgård. Så mysigt vi hade det. Vilken grej att slippa stå i en studio och med diverse olika stilleben som inte alls har någon koppling till Selma. Väntar med spänning på att få se alla bilder. Dessa fina pix har jag än så länge fått se inne på Ewa Ahlins blogg.

Lekstuga - Café Molly & Selma


Cupcake skylt,
Casual Living ~ Postlåda, Bruka Design ~ Sopset, inreda.com ~ Underbar virkad cupcake, Dagenskreativa ~ Bagarmössa, Smyckad ~ Bullar från Fröken Elsas virkblogg, Hyllkonsol, Clas Ohlson ~ Böcker av Stina Wirsén ~ Emaljerad rosa såskastrull, Lytton and Lily ~ De blå rutorna funderar jag på att måla på trägolvet.


Grannen har en jättemysig lekstuga på sin tomt. När jag såg den första gången blev jag helt förälskad i den. Jag har drömt om den i ett år nu. M har semester och han har tagit sig an uppdraget att försöka bygga detta söta hus. Förhoppningsvis blir det likt. Vi har ingen ritning. Grannen hade ingen ritning. Lekstugan är byggd på fri hand. GA! Just nu sitter jag och fantiserar om hur det ska se ut där inne :)

Sysselsättning i trädgården



Va härligt det är med trädgård. Finns det inte en snigel att terrorisera så kan man alltid stoppa in blöta stenar i munnen eller doppa mammas trädgårdshandske i vatten.

Lite make up-tips



Igår var jag och
Sara i Petras sminkstudio för att få lite tips på make up. Jag har ju varit sugen på att lära mig att sminka ögonen lite bättre.


Dom här färgerna provade jag. Speciellt framtagna till min ögonfärg, vilket var roligt eftersom sånt är svårt att hitta själv.



Så här blev resultatet.

Rensa och plantera om



Det är inte strålande sol men vädret duger bra för att rensa i trädgården. Jag och barnen är inne för en lunchpaus och ska snart ut igen och göra fint. Försöka få det finare än nu i alla fall. Ogräset har tagit över och jag står och kliar mig i huvudet. Ska jag bara gräva upp allt och plantera om kanske?

Snabbare än blixten



Jag hade planerat att fota lite smycken i dag. Efter att ha försökt fota kvällstid i dålig belysning tänkte jag försöka fota lite på dagen då barnen var vakna. Det var lättare tänkt än gjort. Molly ville till varje pris ta mina fotoobjekt så jag hann knappt trycka på knappen förrän dom var borta. Rätt som det var fick jag även hennes underbara nylle på bild också. Det gick ju si så där. Men nu är allt fotat efter mycket svett. Mina pärlprojekt bör nog ändå ske på kvällstid än så länge :)

Kortklippt och nymålat



Ska snart iväg och bowla. Jag hoppas på att jag har flyt i dag ;)
En grej jag ofta kommer på försent är att klippa naglarna. Det gör ju så ont att bryta av dom i klotet. Nu är dom klippta och målade.

Lite extra piff


Make up bloggerskan
Killer Colours skuggade ögon. I hennes blogg finns fin inspiration.


Att skugga ögonen är inte direkt lätt som en plätt har jag märkt. Här behövs det övas.

Jag började sminka mig sent. Jag var 16 och hade börjat gymnasiet. Det var bara mascara. Det tog lång tid och det kom massor utanför och jag höll på med tops. Jag kammade fransarna med luskam för jag ville absolut inte att det skulle bli klumpigt. Det skulle se så naturligt ut som möjligt.

Jag kan nästan ingenting om make up. Många gånger har jag stått och drömt mig bort bland hyllorna Lancome, Chanel och alla dess konkurrenter. Så mycket vackra färger. Man vill bara ha. Men så svårt. Det känns som en hel djungel. Så man går tomhänt därifrån.

Blev så inspirerad när Blogg.se för några dagar sedan puffade för make up bloggen Killer Colours som tipsade om sina 10 bästa bloggar om make up och naglar. Jag sögs in och blev så sugen på att lära mig skugga ögonen.

Kan du skugga dina ögon?

Jag behöver nog åka och köpa en ram




- Nu ska du få gissa vad jag ska måla mamma.

Ja det är ju ingen tvekan ;) Ett gulligt får med ull på, öron och en svans.

20 frimärken på golvet



Det är tyst i huset. Efter en stund kommer Molly ut från pärlrummet.
-Mamma, jag har gjort nåt.

5 saker i mitt kök jag blir glad av


Denna underbara äppelgröna gratängform från Gerbra.


Min receptsamlingsbok som håller ordning på allt smarrit.


Söta Kronprinsessan Victoria silverskedar som samlar damm alldelses för ofta.


Min ljusblåa emaljerade kastrull från RIESS som jag kokar ägg i varje morgon.


Min vita mortel från Designtorget. Hur blev jag egentligen beroende av att mortla?



Tårta på tårta



I helgen har vi kalasat med familjen. 31 år har vi firat jag och Selma. Om jag ska sammanfatta mina känslor över att ha passerat 30 så säger jag bara: det är okej att fylla 30! men inte 40 ;) Man tror lixom aldrig att man själv ska fylla så mycket. Det är bara andra runt omkring som fyller 40, 50, 60.

Vad man ska bjuda på är alltid lite klurigt. Men jag är inte besviken över mitt val. Tvärtom.
Italiensk smörgåstårta och chokladmarängtårta. Båda recepten är från grymma Kryddburken.

Mina bästa köttbullar



Dagens lunch: Fridas goda köttbullar :)

Det är ju så gott med egna rullade köttbullar. Dessa är mina allra bästa. Tidigare har jag dragit mig för att göra egna köttbullar. Såg det framför mig att det skulle bli omständigt och tidkrävande. Har insett att det går snabbt och lätt efter att jag tagit mig över tröskeln att göra dem.

Ingredienser
500 g nötfärs
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
2 krm svartpeppar
1 ½ tsk paprikapulver
½ tsk sambal oelek
1 ägg
3/4 dl grädde eller crème fraiche
5 msk stekt lök

Tillagning:
Sätt ugnen på 200º.
Hacka en halv normalstor lök i små tärningar.
Fräs löken mjuk i en kastrull med smält smör.
Blanda färs, salt och kryddor. Häll i ägg, grädde och lök och blanda väl. Inte för länge bara, då trådar sig färsen.
Rulla typ 14 köttbullar. Jag rullar mina dubbelt så stora som köpta.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skjutsa in dem i ugnen i 15 min.