Grattiskort i vintagelookEspecially for you.
Jag tycker det är kul att göra mina kort så att de passar den som ska få det. Att göra kort till en tjej känns ganska lätt. Men kort till killar - suupersvårt! En vän fyllde 35 år i går. Han är mycket sportintresserad, så det hade passat att göra ett sportigt kort. Men inspiration till det var som bortblåst. Brunt och svart känns neutralt. Sedan fick det bli en blomma för det är så roligt att göra dessa blommor.

Detta har jag använt:
InLinkz.com

Nya smyckesatser


Nu har jag uppdaterat min pärlshop med smyckesatser i nya färger.

Denna sats är en perfekt start för dig som är nybörjare och vill prova på att göra egna smycken. Med hjälp av mina tips och trix kommer du snabbt igång med att tillverka egna smycken.

Pappersbiten


På köksbordet låg det fyra underbara pappersblommor när jag kom hem från en heldag på Formexmässan. Jag blev alldeles varm i mitt hjärta när jag såg dom. Min stora 4-åring. Pysslat medan jag har gått och suktat efter vackra papper, stämplar och allt som hör scrapvärlden till. Så mycket spännande att titta på. Det finns så mycket jag vill köpa in. Hittade underbara papper tre minuter innan mässan stängde för dagen. De kommer passa perfekt till alla kalas som kommer i vår. I morgon ska jag dit igen.

Dagens Outfit


Hihi, mina sötnosar! Varje kväll innan klockan blivit sju får Molly och Selma göra morgondagens outfit på varsin stol. Om jag så än viskar "dags att göra outfit" så hör dom och avbryter vad dom håller på med för att få välja och vraka i garderoben. Ofta blir det super. När det inte blir det - so what ;) I går fick dom köpa en sak vad dom ville bland rea-accessoarerna som tack för att jag fick bläddra igenom alla reakläder på Lindex. Då valde dom var sitt diadem. Jag har sagt till Molly att det inte är ett dagisdiadem men hemma får hon ha det hur mycket hon vill.


Selma.


Molly.

Grattiskort till Alida


Eftersom det har varit kalas har det också tillverkats kort :) Detta kortet har jag fått assistans av Molly. Hon har tejpat och limmat, knycklat och förberett. Här får ni se hur det gick till.
Detta använde jag.
Papper från My Minds Eye.


Fjärilstans från Martha Stewart, stämpeldynor Distress Ink Vintage Photo och Victorian Velvet, grattisstämpel, pärlemor brads, Distress Stickles glitterlim, dubbelhäftande tejp, sax, papper, håltång, häftkuddar och halvpärlor strass.


Klippte ut en vimpelaktig bit för att stämpla på. Tyckte den var lite ljus i pappret så jag tonade "chalkade" den med en skumgummibit och Distressdyna - Old Paper. Knöcklade ihop den och chalkade lite till för att få fram vecken något.
Här ska det bli blomma. Klippte sex runda cirklar som blir mindre och mindre. För att få djup i blomman chalkar jag kanterna först med stämpeldyna Distress ink Victorian Velvet.


Här får Molly knyckla.


Pappret blir mjukt. Jag river och trasar till kanterna.


Nu chalkar jag kanterna igen fast med en brun dyna - Vintage Photo.


Jag chalkar även kanterna på papprena till kortet och även vimpeln med samma färg.


Nu lägger jag ihop alla bladen.


Jag gör ett hål igenom alla papper.


Och sätter i en brad och fäster på baksidan.


Stansar ut två fjärilar och chalkar kanterna.


Sist fäster jag ihop alla delar med dubbelhäftande tejp. Blomman fäste jag med häftkuddar.


Alidas 1-årskalas


I går firade vi Alida som fyllde 1 år. Det var ett underbart kalas som gick i pastelltoner. Emilie och Filip bjöd på strålande god mat och tårta. Söta goa Alida uttryckte sin tacksamhet över sina presenter. Hon är en underbar liten pärla.


Mamsen,
Emilie, Eva, Alida och Emil.


Jag och födelsedagsbarnet.Sara och Dän.


Marcus och Selma.Alida och hennes mamma Emilie.


Sara och födelsedagsbarnet. Dän och Alfie.


Molly.


Molly och jag.


Selma och Alfie.


Filip och Marcus.


Eva och Selma.


Sötnosar!


Grattiskort till en prinsessa


Jag gjorde detta kort nyligen till en prinsessa som fyllt 4 år.

Molly studerade det noga på morgonen innan vi skulle iväg till kalaset.
- Nej jag tror inte hon kommer att gilla det. Mamma det är ju inte mörkrosa...sen är det ju grönt och oranget...dessutom brunt på kanterna. Näpp jag tror inte hon kommer gilla det hon gillar ju BARA mörkrosa!!!!

Jag vet faktiskt inte om hon gillade det, men det var ett kul kort att göra :)


Papprena är från My Minds Eye.
Fjärilarna är handstansar från Martha Stewart. Grattisstämpeln på utsidan av kortet har jag formgivit och stansat ut med en Circle Scallop Punch. Grattisstämpeln inne i kortet är några år, minns inte vart jag köpt den. Kortvikningen kallas Slider card.


Jag har rivit och tilltufsat papperskanterna och tonat "chalkat" dom med rosa stämpeldyna Distress Worn lipstick och brun Distress Walnut Stain så att det ser lite bränt ut.

Nyår i bilder


Hej då 2011 och välkommen 2012. Det nya året firade vi med fina vänner och god mat.