Kort till en pojke

Mollys kompis hade 6-årskalas i går. Vi gjorde en uggla på en vikt kortbas i brunt. Hade köpt presentpapper på Lagerhaus med ugglor på så det matchade riktigt bra :)
 


Den
krämvita papperskanten är stansad med en "kollegieblockriven" kantstans från EK Success. Grattisstämpel från reprint och trähandtagsstämplar med små bokstäver. Kanterna är sotade med stämpeldyna Distress Walnut Stain. Molnpapper från My Minds Eye.

De svarta ögonen gjorde vi med stansverktyget Epiphany Crafts och satte dit tillhörande runda epoxy bubblor.
Fötterna och näbben är utstansade hjärtan, de runda fjädrarna är utstansade med Epiphany Craft verktyget i 25 mm, samma som de svarta ögonen. Vingarna och det vita ögat har vi klippt för hand. 
 
Titta gärna in i Pärlverkstans facebooksida där jag lagt upp fler kortförslag.

Kuvertkort till födelsedagsbarn


Jag och barnen har varit på en prinsessas 3-årskalas i dag.
Ett halsband med Swarovskihjärta i rosa skulle vi packa in och vad passar inte bättre än att göra ett kuvertkort att lägga det i!!!!! Det går ju inte tröttna på denna kortvikning :)


Till kuvertkortet har jag använt papper från
My Minds Eye, Diane Kappa och brunt kraftpapper från Bazzill. Pappersrosen är utstansad med hjälp av en die (metallform som pressas mot ett papper i en cuttlebugmaskin) från Marianne Design och blått organsaband. Har stämplat grattis med embossingdyna och värmt turkost pulver med embossingpistol på insidan av locket.


Detta har jag använt för att göra halsbandet: Nickelgodkänd kedja, Swarovskihjärta 18 mm, karbinlås, motring och två plattänger.


Grattisknappen har jag gjort med Epiphany Crafts stansverktyg.

Grattiskort i rosa och brunt


Under sommaren har kortpysslet legat lite på paus. Men så fort 1 augusti kom kändes det som jag blev så sugen på att pyssla igen. Ställer kroppen in sig på höst kanske?!! Älskar denna blomkantstansen.


Detta har jag använt: Har rullat
pappersblommor från Marianne Design och sotat kanterna med stämpeldyna Distress Walnut Stain. Tagen i mitten är en die från Magnolia, fjärilshandstans Martha Stewart, det skrivna pappret är utstansat med en die från Cherry Lynn, blomkantstans Pansy Punch Around The Page Set Martha Stewart, stämpel "ha en fin födelsedag" Reprint, glitterlim Stickles Platinum som jag duttat i mitten av blommorna. Rosarandigt papper och skrivet papper från My Minds Eye. Brunt baspapper kraft och krämfärgat papper. Hörnen på kortet har jag rundat med en handkantstans.

Grattiskort i brunt


Det finns papperskantstansar som man kan använda runt ett helt papper. Som denna
söta blomma från Martha Stewart till exempel. Man stoppar pappret i en typ hålslagare och trycker till. Sedan måttar man med figurmallen på sidan för att få motivet att bli rätt.Detta har jag använt: Kantstans, grattisstämpel från Reprint, vitt embossingpulver (ska fixa det till shoppen), prickigt brunt sidenband, fjärilstans 3-in-1 från Martha Stewart, mellanstor fjärilstans också den från Martha Stewart, mönstrat papper My Mind's Eye, brunt enfärgat papper cardstock, creme enfärgat papper cardstock.


Inuti har jag ett runt papper med söta kanter som jag tryckt ut med en metallform som kallas "die" från Marianne Design. Jag stansar ut den med hjälp av en maskin som pressar metallformen mot pappret. Cuttlebug heter maskinen. Måste visa hur den fungerar i ett framtida inlägg. Grasttisstämpeln inuti är från Reprint.

10 tips om hur du lyckas
med att göra ett eget smycke1. Du behöver en idé vad du vill göra för smycke.
Förbered dig och leta fram inspiration på vad du vill ha. Kanske har du bilden i ditt huvud.

2. Välj ut pärlor som passar din idé. Blanda gärna olika storlekar, former och ytor. (Pärla mot kristall - matt mot klart).

3. Du behöver bra verktyg och basdelar när du ska sätta igång att tillverka ditt smycke. För att göra örhängen behövs
rundtång, avbitartång, en örhängesbas att sätta i örat, två hattpinnar och två pärlor (eller fler beroende på vad du vill ha). Till armband eller halsband behövs rundtång, avbitartång, plattång, vajer att trä pärlor på, två klämpärlor, massa pärlor, ett lås och en motring till låset.

4. När du tillverkar smycken är det bra att kunna göra öglor. Det är lite klurigt i början, men med övning blir du ett proffs. Träna mycket på pärlor som inte ska vara till ditt uttänkta smycke. Med öglor kan du länka ihop ditt smycke som en kedja. Du kan även använda det som berlocker i till exempel armband, örhängen och halsband.

5. Träna. Du kommer behöva träna på några olika moment. Gör ett provsmycke så att du inte "slösar" bort det material du behöver ha till det smycke du tänkt göra. Ska du göra örhängen, gör ett smycke med berlocker så tränar du på att göra många öglor. Använd nikelgodkända hattpinnar att träna på som är billigare är äkta silver.

6. Ska du på fest passar det fint med det lilla extra.
Swarovski har pärlor och kristaller som har ett fantastiskt fint och klart ljus.

7. Det är roligt att kunna ha sina smycken länge. Om du använder Sterling silver i metalldelarna så håller ditt smycke för en lång tid framöver.


8. Dra inte åt vajertråden för hårt på ditt armband eller halsband. Då blir smycket stelt. Det får heller inte bli för löst. Då kommer tråden att synas mellan pärlorna och det ser oproffsigt ut.

9. Håll handen över när du klipper med avbitartången. Annars kan det flyga metallbitar i ögonen på dig eller någon annan.

10. Musik. Glöm inte att sätta på lite musik när du skapar.

Läs fler tips & trix om hur du lyckas med din smyckestillverkning.

» Så här gör du en start och ett slut på ett halsband
» Basdelar du behöver ha för att börja göra smycken
» Så här gör du en ögla
» Smyckestillverkarens ordlista

Steg-för-steg-guider, filmklipp och inspiration hittar du på www.parlverkstan.se


Grattiskort i gröntFunderar lite över att ordna några kurstillfällen i kortmakeri i höst. Gjorde ett kort i går som jag tror passar perfekt om man inte provat göra kort någon gång. Det är lagom med detaljer och går snabbt att göra.


Fick hem en papperskantstans i veckan från Martha Stewart -
Flower Bed Deep Edge Punch. Den är så där härligt maffig. Använde den till insidan där man skriver sin hälsning.


Detta har jag använt: Grattisstämpeln är från Reprint och jag har embossat den med vitt pulver. Kanske borde fixa ett filmklipp om hur man embossar. Det är ju så roligt och det blir så effektfullt istället för vanlig stämpeldyna. Har använt grönt papper, krämfärgat papper och mönstrat papper från My Mind's Eye kollektion Nostalgia. Papperskanterna är rundade med en hörnstans. Har satt fast grönt sidenband med dubbelhäftande tejp, gjort en separat rosett och satt dit med 3D häftkuddar. Den mönstrade papperskanten har jag sotat med med en grön ton Distress stämpeldyna Bundled Sage. Sist men inte minst har jag rivit ett jack i pappret och satt dit gröna strasstenar.

Ett kort med nya papper


Får alltid sådan lust att göra massa kort när jag får hem nya grejer. Har gjort detta kort med en blandning av några av papprerna. Har även använt mig av stansar som jag inte kan låta bli. Hade tänkt att göra ett kort utan stansar men... nä. Papprerna är sådär härligt retro.

Här är allt nytt jag lagt upp i dag.


Gör egna exklusiva smycken till bröllopetDet här med att hitta ett smycke som passar en bröllopsdag
är inte alltid så lätt. Man är ju lite extra kräsen en sådan dag. Jag tyckte det va jättesvårt att hitta smycken när jag skulle gifta mig. Då hade jag inte upptäckt det här med att göra egna smycken. Om du vet precis vad du vill ha men inte kan hitta det då är mitt tips är att prova göra dina egna bröllopssmycken. Även om du aldrig har hållit i en tång eller vet vad det finns för pärlor eller vad alla tillbehör ska vara till så kommer du fixa detta lätt. Jag har gjort ett filmklipp så du kan se hur man gör ett par örhängen och ett armband som passar en bröllopsdag.
Materiallista för att göra smyckena hittar du här.

Gör ett armband till helgenDet är kul och avkopplande att sitta på kvällarna och göra smycken.
Men att pärla utan att veta vad det ska passa till är inte alltid inspirerande. När jag tagit på mig dagens kläder och sedan märker att jag inte har något bra smycke som passar till, det är ofta då inspirationen kommer och då vet jag exakt vad smycket ska passa till.
Jag har gjort ett filmklipp på hur jag gjort detta armband. Låt dig inspireras :)
TIPS - Hur du gör en ögla till dina smycken


Att göra egna smycken är enkelt. Det nödvändigaste som man behöver kunna är:
1. att göra öglor
2. öppna och stänga motringar
3. att göra start och stopp i ett armband och halsband

Man behöver inte tänka att man måste vara så kreativ och göra något nytt. Jag tycker det är perfekt att apa efter snygga smycken. Då kommer dom egna idéerna efter hand.

Tänkte visa hur man gör egna öglor. Det krävs bara två berlocker för att hänga på en örhängesbas. På några minuter har du gjort dig ett par nya örhängen.
Här har jag gjort ett filmklipp som visar hur du gör öglor.1. Böj hattpinnen 90 grader med handen eller rundtången.
2. Håll rundtången på hattpinnen någon centimeter in på rundtångens käftar.
3. Böj hattpinnen över tångens käft. Pinnen ska bli en nerförsbacke.


4. Håll hårt i pärlan med vänster hand. Hattpinnens botten ska hela tiden vara riktad ner mot bordet.  Vänd upp tången ett kvarts varv så käftarna ligger vågrätt.
5. Böj hattpinnen längs käften så att hattpinnen korsas.
6. Byt grepp med tången och sätt den rakt över öglan.


7. Vira hattpinnen runt två varv.
8. Klipp av den lilla snutten på hattpinnen som blir över med avbitartången.
9. Trä berlocken på en örhängesbas.

Lycka till!

Mer tips och idéer finns på www.parlverkstan.se

Gilla Gilla Gilla :)Välkommen att gilla Pärlverkstans sidan på Facebook
. Där får du ta del av inspiration, erbjudanden, tips, filmklipp “hur du gör..”, nyheter och annat supernödvändigt :) Klicka här för att komma dit.