Nytt golv


M är i huset och det verkar som att han inte kan slita sig från att renovera. Det är så kul när det börja synas hur det kommer bli. Här står tjejerna i Selmas rum precis innan M la det första golvet. Vi väntar på ett paneltak och det kommer bli så fint :) :)


Vitlackat askgolv.
Själv har jag skurat och målat betonggolvet mint-turkost i min Atelje. Samlar inspiration till hur jag ska göra det lite mysigt.


I morgon bitti ska jag måla klart i köket. Har målat alla köksluckor ljusrosa. Jag måste bara passa på att måla rosa då köket förhoppningsvis inte ska vara kvar så länge :) Kul blir det.

Lekstugan - död eller levande?


Om tre dagar flyttar vi alla våra grejer. Vi har väntat in i det sista med att flytta lekstugan. Den ryms inte mellan husen och eftersom vi byggt den på baksidan av huset så har det känts lite klurigt hur vi skulle få med den. Nu är den isärplockad och jag håller tummarna att det går att sätta ihop den igen. Det va lite tungt att se den "dö".


Heja Molly!


Nu åkte M å min lilla gos precis. Molly ska operera sina mandlar i dag. Jag peppade henne med att vi är starka kvinnor i våran familj. Nu ska jag och Selma åka och köpa överraskningar, glass, ingredienser till smoothie och andra mjuka flytande grejer att äta. Nu håller jag tummarna hårt.

"Det ser ut som en rövarkula"


Nu tar det sig. M reglar upp och sätter gips. Vy från vardagsrum in till Selmas rum.


Bild från ytterdörren. Molly säger vid kvällsmaten: Jag vill inte flytta till vårt nya hus. Det ser ut som en riktig rövarkula. Bara en massa skräp. Ja, hur ska det bli för dom små prinsessorna ;) Detta renoveringsprojekt kommer ju inte direkt ta slut än på ett tag.


Jag älskar verkligen att se solen skina in i vårt vardagsrum. Jag ska njuta så mycket av solen och ljuset i huset. Vy från Selmas sovrum till vardagsrummet.


Hej då Pappa! Åka bilen jobba taket.Pappa åker tidigt varje morgon. Selma vill gärna berätta innan han åker att hon vet att han ska åka bilen och jobba på taket. Takpannorna ligger på och några detaljer runt om ska fixas. Just nu reglas det upp för sovrumsväggar. Jag och barnen har letat husfärg för vi behöver byta panel på sidorna eftersom vi höjt taket 20 cm. Det blir varmvitt på panelen. Det kommer bli superfint mot det röda teglet.

Mer saft! Skynda!


Vi äter frukost Selma och jag. Inte äta fil. Selma säger Meeeeer saft. Skynda, skynda, skynda! Ja vi får se hur länge hon står sig på bara dryck :)


Picknick och lek i stadsparken

Idag har vi haft picknick i stadsparken med moster Sara och kusin Alfie och lekt i den stora lekparken. En riktigt skön dag.

Fika till Pappa


Pappa jobbar hårt så vi gör fika till honom så han får extra energi och en välbehövlig paus.
Rabarber och jordgubbspaj.
Sällskap i trädgården


Vi rensar i rabatterna och försöker hålla efter trädgården in i det sista. Vill ju inte lämna den med ogräs. Någon vi kommer lämna är den här lilla sötnosen som bosatte sig under vår altan förra året.
Pusselbruttan


Selmas absoluta favoritsysselsättning är att pussla. Helst sitt Nalle Phu pussel. Men Mollys Bamsepussel går också bra. Eller det stora zoopusslet Molly fick i 4 års present med 30 bitar!!!! Hon verkar inte bry sig att det är många bitar. Hon tar en bit i taget. Det är å kul att se hur hon går in för att sätta alla bitar. Hon är så fantastiskt grym!

Inne i huset


M hann riva alla innerväggar innan jag hann ta några före bilder. Vi ska regla upp och sätta nytt gips. Här är vyn från vardagsrummet och mot hallen och tre sovrum. Vårt mål är att hinna med yttertaket och våra tre sovrum innan vi flyttar in om typ 3 veckor. Jag håller tummarna hårt att det ska gå ;)


Vi har öppnat väggen mellan kök och vardagsrum. Ska bli så skönt att få ett luftigare kök. Det kan bli ett vackert klassiskt vitt Tibrokök.


Vy från köket och ut mot vår kommande stora altan i sooolen.


Hall och lilltoan.


Trappa ner till vår källare där jag ska hålla till med måleri och pärlor. Ska bli så skönt att inte behöva ta ett helt rum av vår boendeyta till "atelje".


Här ska det bli grått och vitt.


To be continued ...

Vårat nya underbara hus


Då har vi äntligen fått nycklarna till vårt nya hus. M började dag 1 med att riva innertaket. Sedan har dagarna rusat i väg. Jag har knappt hunnit ta några bilder innan huset blev urblåst. Veckan som gått har ägnats åt att riva yttertak och bygga nytt.