Lite mera måleri..

image292  image291
"Ugglo njuter i morgondis" 100x100cm.               "Långt bort i en tanke" 70x70cm.

Under våren som gått har
Malin och jag laddat för vår kommande konstutställning. Nu har vi spikat ett datum och i september kommer vi ordna vår första vernissage. Det ska bli så kul.

I fredags hade vi ett fantastiskt tillfälle att ordna en visning på Style Labs jubileumsfest. En liten smygtitt inför vad som komma skall :-)

Fina bokstäver

image290

Idag har jag och Molly varit och shoppat lite snygga bokstäver. Det har varit lite snurrigt ett tag med vilket tvättmedel som är vilket (vit/kulör). Nu har jag gjort det lite lättare för mig. Det fattas bara en praktisk glasflaska att hälla sköljmedlet i så kan allt få stå framme och se lite prydligt ut (till skillnad från de inte allt för snygga tvättmedelförpackningarna som man helst vill ställa tillbaka i skåpet).

Balkongen står i blom

image281Nu har jag planterat blommor i min fina balkonglåda. Men oj vad jag fick leta.
Till slut hittade jag en perfekt korg på Blomloftet som ligger på Sysslomansgatan 8.

M kom hem med en vit lykta idag så nu kanske det skulle kunna räcka med piff på balkongen. Ändå känner jag mig inte nöjd. Jag vill plantera mer. Minst en kruka till. Känns som att jag skulle vilja plantera massor med fler krukor för det va så roligt, men det kanske ska gå att komma ut på balkongen också inte bara kännas som ett blomhav.. inte vet jag.

Tänk om min balkong kunde se lite mer växtlig ut

image280
Första växtbidraget till en trevligare balkong.

Nu när det börjar bli varmt och kroppen bara vill ut genom dörren inser jag att det är för trist att bo i lägenhet. Vi har bott här i 4 år nu och det är först i år som vi tänkt ta tag i balkongutrymmet. (Tänk att man har stått ut med en oiordninggjord balkong så länge.) Passande nog fick M ett balkonggolv när han fyllde år så nu är det bara lite grönska som saknas för att göra det lite trevligare.

Det där med trädgård och blommor känns som ett svårt område. Jag har spenderat några timmar idag på en blommaffär och tittat runt bland allt fint. Hittade några blommor och blad som jag ville försöka plantera.

När jag nu ikväll skulle mixa ihop allt undrade jag lite lätt: HUR GÖR MAN? .. för så enkelt är det väl inte att man bara häller ut växterna i den stora krukan och pytsar ner lite jord? Överlever de då? Kan man plantera om växter på kvällen? Kan man vattna och sedan ställa ut dom på balkongen första natten hos oss och låta dom frysa i den kalla blöta jorden? Kanske skulle jag gjort det imorgon då luften är lite varmare.. Frågorna förblir obesvarade i mitt huvud. Jag får chansa och se hur resultatet blir. Det vore ju svintrist om de skulle dö. Ska försöka mig på en balkonglåda imorgon. Jag vill ha smultron på balkongen. Vi borde skaffa oss en trädgård!

Molly i storstan...

Idag har Molly härjat på Skansen. Jagat getter och rotat i rabatterna. Hon fick se en halvtam ekorre under lunchpausen. Jag är helt slut så det blir ett kort inlägg.