Husbygge

I dag kom M hem med en stor kartong nya duploklossar till Mollys stora förtjusning.
Hon har i flera dagar uttryckt missnöje över att klossarna tagit slut när hon bygger hus. Dom räcker visst inte till vad hon har tänkt. (Man kan ju inte säga att hon har haft överdrivet många hittils). Vi har jagat klossar både på nätet och i butiker men hyllorna är tomma. LEGO har tydligen själva slut på sitt lager. Så typiskt när man är i nöd. Vilken tur att M ändå lyckades komma över en kartong nu när det kändes så akut mitt i husbygget ;-)   

Mollys rum


Molly har varit jättenyfiken på vad som händer inne i hennes nya rum.
Det har varit många tråkiga slip- och spackeltimmar och mycket damm under fötterna.
Men vips så blir det så annorlunda på några timmar när allt underarbete är färdigt.
Under tiden M har låtit massa ljud i rummet har Molly velat "titta-titta-titta". I går kväll satt vi inne i rummet och tittade på när M målade väggarna innan hon skulle lägga sig. Hon myste verkligen.

Nu har rummet fått en rosa tapet och resten vita väggar. Nu fattas bara det vita golvet, nya vita lister och vitt fönster. OCH lite möbler. Sen kan det nog bli bra det här.

Måla måla måla

Från det att Molly vaknar tills att hon ska lägga sig vill hon "målaa".
Rätt som det är kommer hon med pennan i högsta hugg och säger "pimmy". Det är en liten hund vi träffade i julas. Helst ska mamma måla "lali" som är farmors hund Lady eller "pimmy" som är pappas kusins hund Timmy eller "fofef" som är Mollys syssling Josef. Först ska mamma måla sen ska Molly fylla i.
Papprerna ska gärna målas på tills det inte finns någonstan kvar att måla och pennorna får vi vässa och vässa och vässa.