Lekstuga med brutet tak och takkupa

Det är 20 dagar sedan vi började bygga barnens lekstuga. Från början visste vi inte alls hur det skulle gå. Vi hade ingen ritning. Men det har gått så bra och jag är så överraskad att M har kommit så här långt. Den är så söt och jag älskar att kika ut genom fönstret för att se hur långt vi kommit för varje dag som går. Nu är det största jobbet gjort. Nu syns det inte lika mycket när timmarna går och M jobbar på. Nu är det taket ovanför dörren som är det stora kvar. Sedan ska M börja snickra fönster och dörr.

God morgon mina guldklimparJag tror att det är ett skämt varje morgon. I dag stod klockan på 04.49. Då vaknar Selma. God morgooon! Båda barnen tror visst att det är morgon varje dag mellan 04.30 och 06.00. Varför tror dom det? Det är ju fortfarande natt.

Mjukt på fossingarDet är sommar men det känns kyligt på golvet så här på kvällskvisten. Då åker dessa gossiga farmorstofflor på. Hade varit kul att prova virka ett par, i massa roliga färger. Synd bara att farmor har glömt hur hon gjorde.

Present till Fröken


Halsband i Sterling silver. Stansad
silver tag och berlock i Swarovski Crystal AB som hänger i en ärtlänkskedja.

Stansade en silverbricka i går. En snäll fröken ska få detta på skolavslutningen. Det va en fin idé tycker jag. Minns den underbara känslan när det skulle bli sommarlov.

Lite lekstuga


Nu är stugan inoljad och taket är på gång. Underbart :)

Jag vill hellre vara aktiv än passivJag tittar aldrig på TV. Tänkte för några år sedan att det är en tidtjuv som måste bort. Jag är glad att jag inte är beroende längre.

Istället för TV är jag en riktig datorholic och gör massa grejer på datorn istället. Just nu inser jag att jag måste göra något drastiskt. Vilken TID det tar att sitta här. Älskar verkligen att surfa runt. Tvätthögen växer och min att-göra-lista växer. Tänker att jag ska vara duktig "i dag" men så "ska jag bara kolla mina bloggar först ..." och sen har mina futtiga fritidstimmar på kvällen försvunnit. Jag vill verkligen inte internetfasta. Men jag tror jag måste. Om det ska bli någon ordning på min disciplin. I morgon bara SKA jag tvätta.

Singoalla i trädgårdenMolly tog sig en sen lur i soffan idag. Efter det gick vi till Ica Solen och köpte fika. M har jobbat på lekstugan hela dagen och vi tänkte bjuda honom på fika. Jag tog mina svinhöga klackskor för att gå in dem och jag klarade 26 minuter jämfört med 10 minuter förra gången. Det går frammåt ;) Frågade Molly hur det såg ut när jag gick.
- Det ser ut att gå ganska lätt som en plätt.

Snygga logos


Logoinspiration:
fuelyourcreativity.com

Vart finns alla fina logotyper när man väl behöver inspiration? För tittar man sig runt omkring så dräller det av hemmasnickrade logos överallt. Håller nämligen på att fila på en logotype.

Jag har hittat några snygga logos som har fin symbol kombinerat med sitt namn. Tycker det är ganska läskigt att ansvara för någons företagsansikte. En logo ska ju förhoppningsvis leva länge, vara tidlös, enkel, harmoniera med verksamheten, ska helst vara unik och inte likna någon annan, tilltala kunden, fungera stort som smått. Ja mycket ska man tänka på. Ska försöka slå huvudet på spiken och inte bidra med ännu en allt för hemmasnickrad logotype till detta samhälle :)