Molly hålla SeemaMolly vill så gärna hålla Selma.
Här sitter mina sötnosar i soffan.

Dax att käka lunch

Lunchtiden kommer alltid rusandes över mig och jag hinner nästan aldrig med att laga nåt i tid. Jag måste göra något åt detta! Det ska gå snabbt lätt och helst bli gott. Nu ska jag och Molly äta stekt kassler, omelett, kokt potatis och ångkokta haricots verts. Tänk om fantasin kunde vara lite mer existerande.

Baka under lågtryck

Det sägs att man inte ska baka bröd när det är lågtryck.
Igår kväll skulle jag baka två olika bröd.

Deg 1: Första degen blev stenhård och helt omöjlig att knåda. Stod som ett frågetecken. Jag gjorde exakt så som jag alltid brukar göra. Enligt mitt beprövade recept. Tänkte: jag slänger degen för det här kan ju bara inte bli nåt ätbart bröd av det här resultatet. Stoppade in det i ugnen ändå för att se hur det skulle sluta. Resultatet blev kanon. Hur är det möjligt??

Deg 2. Efter att degen jäst hade den blivit en riktigt kletseg historia. Tänkte: Jag hade ju inte för lite mjöl och jag hade ju rätt mängd degvätska. Vad gjorde jag för fel? Slutresultat: Pannkaka. Brödet föll ihop när jag tog ut det ur ugnen och jag fick slänga limporna.

Kan verkligen lågtrycket påverka brödbaket? Efter gårdagens bak skulle jag nästan tro det. Ingen deg betedde sig normalt. Resultatet kan ju inte alls berott på mig!!! ;)

Äta frukost i lugn å ro!

Imorse: Jag ska precis äta frukost. Molly bajsar, samtidigt börjar Selma skrika hals över huvud. Springer upp för trappen och sätter Molly i badkaret och tvättar av hennes rumpa, tar upp Selma som hunnit skrika så hon kippar efter andan, hon fetingrapar och spyr asmycket på min tröja och värsta blaffan hamnar även på golvet. Molly som väntar på att bli torkad och upplockad ur badkaret passar även på att kissa i badkaret, får spola av henne igen. Molly ska ta på sig kläderna själv, råkar sparka till Selma i huvudet så hon börjar gallskrika och strax efter somnar Selma av allt skrik. Ska slänga in min nerspydda tröja i tvätten och ska passa på att tvätta lite annat vitt som visar sig bli jättemånga plagg som även måste behandlas med tabort. Undertiden hör jag hur Molly tar sig an min hittills orörda frukost: fil med nötter. När jag kommer in i köket har hon gnagt runt på halva osten som jag tydligen tagit fram för längesen då jag skulle ha ätit frukost.

 

Mina söta små gullungarVilken TID det tog att bestämma ett namn.
Det blev lixom svårare och svårare för varje dag som hon inte hette något.
Men nu har lillasyster äntligen fått sitt namn.
Här är mina två gullungar Molly och Selma.
.

4 dagar

Tjejerna sover och det borde nog jag oxå göra. Men det är så tråkigt att sova.
Lillan, som fortfarande inte har ett namn, är så lugn och fridfull.
Jag har helt totalt glömt bort hur mycket färskingar sover.