En något pinsam upplevelse

49575-12

Jag är beroende av tidningar. Gick in på pressbyrån i dag och skulle inhandla några roliga exemplar. Så här vid löning är det extra lätt att unna sig en bunt. Som vanligt står jag och bläddrar lite försiktigt igenom de tilltänkta för att se om de är något vettigt innehåll denna månad. Jag vill gärna att det skall finnas något speciellt för att jag ska slå till. Kioskkillen kommer med sopkvasten till hörnan där jag står. Efter en stund säger han att man inte får läsa i tidningarna. OOPS! - Pinit - Man tror ju aldrig att de ska säga till. Sur och snopen ber jag lite lätt om ursäkt och muttrar minihögt till honom "om man ska köpa fem tidningar vill man ju veta om det finns något att köpa dem för". Det blev bara två tidningar.

Efteråt har jag funderat vidare på det. Visst kanske det är stöld att bläddra igenom tidningen. Men jag stannade aldrig upp och läste något. Jag ville mest kika på bilderna. Om man går till en klädbutik får man prova plagget man tänkt köpa. Lite så känns de med tidningar också. Jag vill provkika för att se om just detta nummer passar mig. Men okej, jag får väl förstå att det är annorlunda i tidningsbranschen.


Små ting som gör underverk

Jag tycker det är så roligt med makeup-artister. En del ser ut som de snubblat ner i sin foundationflaska och vissa ser bara helt fantastiskt naturliga ut. Jag föredrar den senast nämnda sorten. Då känner jag mig trygg med personens tips och råd.

Jag och Tina hängde på Stylelab ikväll dit vi var inbjudna på en makeup kväll. Jag hade såklart inte planerat att göra några inköp men det var helt omöjligt att avstå. Jag stötte på den sjukaste concealern någonsin. Har aldrig riktigt lyckats köpa en concealer som täcker mörka ringar under ögonen utan att det syns och utan att behöva dutta in den. Den här smälte in i huden i ett nafs och täckte rejält bra  men osynligt. Makeup ska vara osynlig tycker jag. Det tyckte kvällens makeup-artist också. Hon var så vackert sminkad. Högsta betyg till henne. 

Kvällens lyckade inköp:
1. Hårspänne, 2. TIGI concealer, 3. TIGI Kajal

49575-9


Lite ordning och reda köpes!

                                  49575-8    49575-7

Det ser ut som en container i vardagsrummet. Jag längtar ihjäl mig till den dag då det kommer se anständigt ut. En limegrön gungfåtölj och en gråsvart soffa är på ingång vilken dag som helst. Till läshörnan med fåtöljen måste ett kartellbord inhandlas. Det är ett transparent bord med utskurna lövformer. Det kan bli riktigt snyggt.

Surfade på ett gulligt virkat halsband. Ett sådant måste jag göra. Det borde inte vara så svårt att få till det. Det får bli mitt nästa projekt i vår nya gungfåtölj.


Goda och snygga saker

49575-5
Nu har jag smällt i mig två påsar Anton Berghs mandelägg. Dom är så sjukt goda.
Om du inte har testat dessa så måste du bara göra det. Jag lovar, du kommer gå
miste om något väldigt gott i ditt liv annars.

Har spanat in en schysst kofta som jag vill ha.
Odd molly gör så fina grejer.
Önskar att flera av deras plagg hängde i min garderob.

49575-6

*Snörvel*

Hur kan jag hux flux bara bli snuvig? Jag dricker ju c-vitamin och käkar vitlökskapsalar varje dag för att motverka detta så här kring vårtider. Hallå lixom!?!
Ofta kör jag en extrados av c-vitamin varje "vinter-övergång-vår-perioden" och "höst-övergång-vinter-perioden". Det brukar vara rätt schysst eftersom jag känner mig något piggare av det. Ja kanske får köra en hårdare dos den här gången ;-)

Bra filmer växer inte på träd. Måste tipsa dig om två schyssta filmer jag precis sett.
1. Just like heaven
2. Corpse Bride 

Låtsasänka som nattsuddar

Marcus åkte till Italien i eftermiddags, så nu är jag lite låtsasänka några dagar. Det är aldrig någon ordning på mig när älsklingen är borta. Det slutar med att jag är uppe helt onödigt länge. Det är konstigt men att sova lockar inte ett dugg. Det tycks alltid finns massor med roliga sidor att surfa på och många trevliga tidningar att läsa. Men oftast fastnar jag i en spännande bok som antingen Jack Hansen eller Stefan Ekberg har skrivit. Imorgon tänker jag unna mig sovmorgon.


Vinden vände

För några timmar sedan såg min vårsituation i jackväg för täskig ut. Alla vårjackor är slut överallt.
Som vanligt är jag ute för sent och kom på mig själv hur sur jag var över att inte ha någon jacka att ta på mig. Dunjacka är kanske i det varmaste laget i maj och att överleva utan jacka kan jag tycka är lite mycket begärt.

Rätt som det är går det förbi en tjej med skitsnygg jacka på en av stockholms gator. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå fram och fråga vart hon köpt den. Känns ju en aning fånigt, men i ren desperation knackar jag på hennes axel. Tro det eller ej - hon hade precis inhandlat den och sa vart jag kunde hitta den. Jag kubbar iväg snabbt som blixten in i butiken och lägger vantarna på sista exemplaret! Helt otroligt. Så nu är jag en lycklig ost som äger en khakifärgad WESC jacka! *hihi*

49575-4


En lycklig dag

I dag är jag riktigt stolt. Det har gått nästan precis ett år sedan jag började skissa på min pärlbutik. Tänk om jag visste att det skulle ta ett år. Haha - helt sjukt. Jag hade nog gjort det i alla fall. Jag trodde nästan aldrig den skulle bli klar. Nu ligger den ute - på riktigt. 

 
49575-2

 

Jaha..

Vad har jag gjort nu da.. jag har tagit bort sa att jag inte kan skriva aao.. storit. Det gar sakert jattelatt att andra tillbaka.. men jag har aldrig gjort det forr sa jag vet inte hur man gor.

Har under kvallen sysselsatt mig med att mata in ett gang smaskiga parlor pa min nasta order.
Langtar tills de kommer. Det blir 270 nya produkter.

bröd - urs!

Jag har precis knaprat i mig en portion råa spagetti till kvällsmat. Det var det godaste jag kunde komma på att äta just nu när jag var så hungrig. Det var sisådär gott. Sedan tre och ett halv år tillbaka har jag ätit macka till frukost, 10-fikat, 15-fikat och till kvällsmat nästan varje dag. Nu är jag så trött på att äta macka. Finns det inget godare att smaska till med än spagetti - som man blir mätt på? Jag måste komma på något som jag tycker är gott som kan ersätta mackorna!


Vaddå halvdag!

I dag skulle vi jobba halvdag på kontoret. Sådana dagar kryllar det inte direkt av så man längtar ju järnet efter dem. Jahopp, då hade man fullt upp och en supernära deadline... så jag fick snällt sitta kvar tills klockan blivit 17.30. Vaddå halvdag! Det va mer än en hel dag. Är inte det typiskt. Så när jag traskade hem tänkte jag på hur kollegorna suttit hemma i tre och en halv timma redan och njutit av sin halvdag.
Nästa gång kanske...

Nu ska lilla övertrötta jag dra ett täcke över mig för i dag.

jag är en lyckans ost

I dag har jag fått oförskämt fin feedback på min webbutik. Någon väldigt nära har en vän som är the ultimate master i ämnet om att starta, driva och marknadsföra en butik på nätet. Jag kan inte känna mig mer tacksam över att han tog sig tid att titta igenom mina pinsamma textfel och annat som definitivt behövde tänkas igenom :-)

Nu ska jag fira genom att poppa mig lite popcorn.

Nytändning

I dag har jag varit på tidningsdesignskurs på A4. Det är så grymt kul att träffa folk i branschen som pysslar med tidningar. På nåt sätt känns det så fräscht att få komma bort från jobbet där det lätt blir "instängt och unket". 

Jag har fått en nytändning. Det känns som att A4 har blåst liv i mig igen. Det är riktigt kul med tidningar. Tog semester första halvan av veckan för att göra klart min webshop och i dag har jag supit in massa inspiration i klassen. Jag tror nog att det behövs pauser från jobbvardagen lite oftare så man kan hitta tillbaka till glöden och inspirationen.