Avslappnad kväll med Distressteknik


För några dagar sedan gick jag en kurs i Distressteknik. Tiden bara flög iväg och jag fullkomligt sögs in i färgtekniken. Vi färgade in papper och skapade olika effekter med Distressdynor som är en slags stämpeldyna. Det kan ju verka urtråkigt men det var så kul. Med cirkelrörelser och en svamp får man mjuka toner i pappret. Färgdynorna finns i 36 nyanser och nu vill jag ju såklart ha alla. Vi gjorde kort och färgade in små tags som färgprover. Här är resultatet.


Små tags som jag färgat in med olika färgdynor. Tagsen är sedan stämplade med stora kollagestämplar.


Infärgad med gråblå dyna och sedan stämplad med samma färg.


Det bruna pappret var vitt från början som vi knöcklade ihop och färgade in. Det skulle bli lite läderaktig känsla.


Här har vi färgat in alla vita papper till Vintagelook.

Lek med blonda bruttor


Selma leker med mina gamla Barbiedockor. Hon är helt inne i sin lek.
Min lilla sötnos.


Kvällsmys


Sitter i mitt pärlrum och kvällspysslar. Har tänt ljus och lyssnar på hög schysst musik. Egen tid. Aaaaaaaaa!


Nej tack till hårspänne. Ja tack till Mollys halsband.


När Molly är på förskolan passar Selma frimodigt på att gotta sig i alla Mollys halsband.

Kusinlek


I går var Alfie hemma hos oss. Tjejerna tyckte det var så roligt att han var här alldeles själv. Vi tog fram deras gamla bebisleksaker och Molly undrade om vi inte också kunde ha en likadan Alfie som
Moster Sara har. Hehe.


Molly fotar mig och Alfie :)

Gos ♥

Swarovski Rosalin Pearl


Det är så lyxigt att få komma iväg en stund. För några dagar sedan träffade jag några vänner för att ta igen lite tjejsnack. Vi satt på en mysig restaurang i en glammig hörna klädd i lila sammet. Maten var super. Menar det verkligen. Jay Fu. Saluhallen. Uppsala. Helt klart värt ett besök. En av oss bar dessa smycken. Inte var det jag. Hon var så fin i sina rosa pärlor och glittrande kristaller. Känns kul att se en fin vän bära något jag gjort.Tänk att gips kan va så fint ;)


Vi har precis haft helg. M jobbar alla riktiga helger så vi har vår helg mitt i veckan. Och nu har det hänt något inne. Jehoo! M har börjat ta bort väggarna i vardagsrummet och börjat sätta nytt gips. Två väggar är klara. Nästan. Känns som en asbra start.
Drottningen i pärlrummet


Min stora Molly är 4,5 år. Mitt pärlföretag är 5 år. I hela hennes uppväxt har det varit aj-aj med pärlor. Ända fram tills för ett halvår sedan. Då började vi pärla lite smått - fast med barnpärlor.

Mitt nya pärlrum har hon låtit vara ifred - till min stora förvåning. Förra veckan upptäckte hon "karamellerna". Mamma jag vill ha den, den, den och den. Sen den och det är den ABSOLUT sista. Snääälla!

Vips så är hon borta. Varje dag. Ner i källaren och plockar på sig. Det blir minst ett halsband varje dag. Så detta är hennes kollektion av mammas pärlor. Vilken bekräftelse jag får. Hon vill pärla med mina pärlor. Alla dessa pärlor jag tröttnat på sätter hon ihop och blir som ett minne av min verksamhet. När alla pärlor är slutsålda finns hennes kreationer kvar. Känns varmt i hjärtat ♥
Mitt fina hjärta ♥

Ny design

Jag har fixat ny design på bloggen. Om ni fortfarande ser den gamla, prova att trycka F5 (eller äpple+R).

Gör en egen blomma i papper


Jag och Molly har varit i butiken Papper... och hämtat höstens kursprogram och köpt nya papper till ett kort vi ska göra tillsammans. Hon vill göra precis allt som jag gör. Så gulligt tycker jag att hon snappar upp mina intressen. Får se vad det blir av det. Här kommer i alla fall ett litet tips på hur du kan göra en egen papperblomma. Det är så kul. Skulle kunna sitta en hel dag och göra massa olika pappersblommor i fina papper.


Rita en spiral på ett papper. Klipp i vågor längs strecket och sudda sedan bort linjen du ritat.


Ta en stämpeldyna och dutta längs kanterna om du vill ha lite sotig stil.


Börja längst ut och rulla ihop spiralen till en tight rulle.


Släpp rullen fri. Man får fluffa och trixa ut den något.


Lägg en klick starkt lim på sista snutten i spiralen och lite på underkanten av rullen. Jag tog min limpistol. Tryck till och låt torka. Lägg sedan handflatan på blomman och platta till. Hårt. Så att bladen blir lite tilltufsade.


Lägg lite glitter längs kanterna.
Ingen fara på taket


Asså jag är så nöjd. Och det kommer bli så fint när hela husets panel så småning om blir bytt. M har varit sååå duktig och kämpat med taket. Å jag är så glad att vi har haft Snickare Stian (grym!) på plats. Vindskivorna är satta och det ser ut som på riktigt nu. Taket är klart och vi kan börja ägna tid åt insidan. I dag har M haft med sig prov på vår nya kökslucka. Nu ligger det handtag på köksbänken som vi ska bestämma oss för. Kommer bli så fint.
Kan en studsmatta förstöra mer än så här? ;) Barnen har så roligt i den men jag är inte helt happy över att den står framför huset. Den ska snart ner för vintern så då kommer det se lite mer ordning ut några månader framöver.

Nu står hon där


Om det är något jag har oroat mig över så är det för den här lilla pärlan. Hon har legat under en presenning utanför diskhofönstret och varje gång jag stått vid kranen så har jag tänkt nu ligger hon där och möglar. Inte visste vi om hon skulle hinnas plocka upp innan vintern kom. Men nu står hon på vår baksida.

Poff*Poff*Poff - Så var det klart. Och hela mitt hjärta är så glatt. Hon klarade sig så gott som nästan helt bra! Tack vare Mannen, Stian, Svåger David och Lars. Jag är SÅ GLAD att vi fick hjälp. Jag såg hur killarna kämpade med att bära det tunga taket. När våren kommer ska vi ta hand om insidan och göra henne riktigt fin :)


LivsnjuteriUnder tiden som barnen roade sig helt själva i dag !!! passade jag och min
syster på att gotta oss i lite färg och flärd. Mary Kay har fått nio nya ögonskuggor och en av dem som vi provade gick i grön nyans. Gillar den otroligt mycket. Jag som har gröna ögon kanske inte ska konkurrera med grön skugga men gillar man färgen så gör man :) "Soft Pink" tog vi båda två på läpparna och upptäckte att vi inte har samma baston på läpparna då läppstiftfärgen såg helt olika ut på oss.

Hämtat inspiration inför hösten

Förra fredagen var jag på Formex-mässan i Stockholm och precis innan det vart jag medbjuden av Jessica på modemässa i Uppsala. Här är lite bilder från modemässan.

Till Formex hade jag skrivit upp en hel lista på alla montrar jag ville besöka. Det fanns så mycket fint. En dag var lite i minsta laget, men nu har jag samlat ihop lite inspiration inför kommande projekt.

Ett till födelsedagskort

Här är ytterligare ett kort som jag gjorde för ett tag sedan som jag blev rätt nöjd med. Denna gången var det min svåger, Englishman, som fyllde år. Han gillar limegrönt så jag fixade en festlig grön vimpel och runt hela kortet har jag zickzackat med limegrön tråd.