Jag gillar upprepning

image78

Jag har kommit på att jag är en person som lätt snöar in på saker. Till exempel som just nu. Jag roar mig mest åt att måla på min lilla fritid. Om jag inte målar så är det att grodda mungbönor eller att leta efter pärlor, köra en schysst låt på repeat i en hel vecka/månad, envisas med att använda samma typsnitt i allt jag gör eller surfa på e-bay konstant. Jag gillar tydligen att upprepa saker.

Bröd att längta efter

Vad jag har förstått verkar det finnas folk som inte äter så mycket bröd i sitt liv. Jag äter för det mesta bröd till frukost och kvällsmat. Ibland även på mitt på dagen. Jag trodde nog att alla äter bröd - att det är någon form av standard lixom. Vad äter man annars? Ofta när man ska handla står man mestadels av tiden i brödavdelningen och kämpar med vilket bröd som ska få hänga med hem denna gången. Aldrig är man särskilt nöjd när man går där ifrån. Därför är jag så glad att jag har receptet på pappas goda bröd. Det är min räddare i nöden. Prova du också, det är så gott så gott.
.image76* Skruva på ugnen 200 grader.
* Pluppa ner jästen i det 37-gradiga vatten.
* Knuffa i salt, olja och sirap.
* Ös på med mjöl, linfrö och russin och vispa ihop klegget med en elvisp.. eller för hand om du hellre vill det. Om degen är lite kleggig - behåll lugnet - den ska vara det.
* Släng över en duk och låt jäsa i 30 minuter.
* Häll över degen i 2 avlånga sockerkaksformar och dra över duken igen och låt jäsa 30 minuter till.
* Hysta in formarna i ugnen och grädda 30 minuter i mitten av ugnen.
* FÄRDIGT!

*MUMS*


Vad är detta för något konstigt?

image71

Det är inte lätt alla gånger att veta vad man ska ha allt till.
Molly har precis fått sin första sked och verkar inte riktigt veta (till och börja med) vad hon ska ha den till.
Ena ögat höll på att ryka under upptäckten om vad skeden har för syfte.


Födelsedagskalas

Har varit på kalas hos brorsan som precis fyllt år.
Han bjöd på supergod marängtårta med saftiga jordgubbar. Den var riktigt smaskens.
Kakfatet var fullt och "chackrutan" var också bakad av födelsedagsbarnet. Jag är impad av hans talanger i köket. Tavlan som jag målade blev jättefin vid hans nya köksbord. Det va ju skönt :-)

Snyggt med plexiglas

image64

Bläddrade i senaste nummret av Sköna Hem och upptäckte till min förtjusning ett vackert bord med plexiskiva och aluminiumben gjort av Lotta Jensen. Nu har jakten börjat efter att hitta en plexiskiva för att kunna göra ett eget liknande bord. Jag hade gärna gjort det i samma härliga rosa färg men det kan eventuellt bli ett limegrönt också.

VILL HA!

image61
Bilder: oddmolly.com

På måndag är det börspremiär för det lilla modebolaget Odd Molly. Skulle gärna lägga ett gäng sedlar på att teckna några aktier. Tycker deras kläder är helt fantastiska och skulle inte tacka nej till dessa tre plagg i sommar. Jag vill ha alla deras plagg i min garderob. 
Kolla in senaste kollektionen här.

Fåniga moln

image58

Bjöd över min syrra på målarparty. Det är inte lika kul att sitta själv så vi satt å tjötade samtidigt som vi kluddade. Har kommit på att man nog inte ska måla något förrän man har någon skiss att utgå ifrån. Det verkar som att det kan bli precis vad som helst annars. Nu blev det några fåniga moln.
VIll du se va syrran gjorde kan du
klicka här.

Flippo fick den heta

image55
~ Flippo ~

Nu har ytterligare en tavla kommit till världen. Molly fick stanna hemma från pysselgruppen och jag fick lyxigt nog koncentrera mig till 100% på att måla. Det skulle bli nåt typ modern konst. Inte lätt.. vart börjar man dra första penseldraget? Att det kan vara så roligt att måla ändå! Jag skulle vilja göra massor mer tavlor och kludda mer med galna färger. Denna tavla fick bli lite neutral eftersom den inte ska hänga i mitt kök. Nu hoppas jag bara att den passar där den ska hänga.

Sommar och sol

image53

Det är juni och sommaren är här. Nationaldagen har firats i fina Fagerviken, ute i naturen - i det fria.

Natur betyder även djur. Jag är inte så ofta i naturen så jag hinner glömma bort att det finns myggor och annat djuraktigt. Glömde då såklart att ta med mig myggmedel så det blev mycket fokus på just myggor under dagen. På vår balkong fladdrar det förbi en och annan fjäril ibland, det kan vara trevlig men det räcker gott för min del. Jag är ingen naturälskare har jag märkt.

Sprutskräck


image48image49

Jag är jätterädd för sprutor.
Jag har bävat länge inför denna dagen för idag skulle Molly få sin första spruta. Jag var rädd att jag skulle svimma om jag höll Molly själv så Marcus fick vara så snäll och smita från jobbet en stund för att vara hennes stora stöd.

Jag stod tryggt bakom Marcus rygg, höll för öronen och trodde nog jag skulle klara av sprutattacken på håll. Så sticker sköterskan den läskiga sprutan i Mollys lilla lår och hon börjar skrika som en stucken gris.

Jag fick sån kramp i bröstet och jag började gråta trots att jag höll emot allt vad jag kunde. Usch va jag tyckte synd om henne. Jag förstår inte människor som tycker det är piece of cake att ta sprutor. Jag är så nervös varenda gång och jag skäms för att jag alltid börjar gråta. Hallå - hur vuxet är det att lipa för en spruta kan man tycka? Jo tack, det är vuxet (har jag bestämt).