Ny vit panel


M står på en tanig stege och jag är livrädd. Bäst jag inte tittar på och försöker lita på att M vet vad han gör :) Vår nya panel är snart uppspikad på kortsidorna av huset och det ser så fint ut.


Glömde såklart ta en före bild på baksidan innan all gul panel försvann. Framsidan är inte påbörjad än så klick på den fick det bli.


Valde 170 mm brädor och lockläkt i allmogestil.


Kanten ska sågas till och panelen ska målas ett lager till. Funderar över vad vi ska ha för nyans på grunden. Något ljusasre kanske.
Molly, sötnos!


Selma, sötnos!


Border Puncher


Är det inte hur fint som helst att stansa papperkanter? Var inne i butiken Papper ... för några dagar sedan. Köpte mig fyra olika stansare. Tre kantstansare och en blomstansare.

Egoboost


Läser Isabella Löwengrips
"Blondinbellas" tidning nummer 2. Jag gillar denna driftiga kvinna. Ingenting är omöjligt för henne. Tidningen är full av inspiration och har ett fokus på företagande. Omslagen är jättefina. Insidan skulle behöva ett annat uttryck tycker jag. Det jobbet skulle jag vilja göra :) Typsnitten är svårlästa och jag hoppas hoppas verkligen att de ändrar på detta för jag vill definitivt fortsätta läsa denna pepptidning.

Gör egna kort


Papper, särskillt mönstrade, lockar mig. Jag köper gärna på mig vackra papper bara för att ha. Typ som jag också gör med Swarovskikristallerna. Har gjort ett grattiskort till brudparet i lördags. Jag älskar verkligen att göra kort.


Har knytit ihop kortet med spets och organzaband. Grattisskylten har jag satt fast med häftkuddar för att höja upp den något från kortet.


Borde ordna en smidigare signaturstämpel hehe :)


Innuti kortet har jag gjort en ficka där vi lagt pengar.


Istället för ett kuvert har jag cellofanat in kortet då jag inte vill att blommorna ska platta till sig.


Detta har jag använt. Prickiga och randiga papper, border punch, flower punch, Stickles glitterlim, svart stämpeldyna, häftkuddar, grattisstämpel, lim, spets och organzaband.

Med en flower punch har jag tryckt ut blommor. Kronbladen har jag vikt upp.


Här får jag hjälp av Molly att dutta lite svart stämpeldyna på kanterna för att rama in dom något. Sedan klistrar jag dom på pappret och duttar en droppe Stickles glitterlim i mitten på blomman. Jag duttar alla papperskanter med stämpeldyna. Då blir kortet inte lika platt. Om du vill göra egna kort rekommenderar jag verkligen att du går till Papper... som ligger på Vaksalagatan 14 i Uppsala. Butiken är smaskens.

Två blir Ett - Jenny och Joel


Bröllop. I lördags gifte sig kusin Joel med sin söta Jenny.


Brudparets fest hölls i deras egna lada.


Mor och döttrar - Selma och Molly.


Tjejerna innan dom blött ner sig.


Mina smycken. Armband och halsband i Swarovskis kristallpärlor Powder Rose och Crystal AB.

Röda, svarta och macka


M grundmålar brädor som ska sättas upp på huset. I dag har vi köpt husfärg och det känns lite nervöst hur nyansen kommer att bli.


Vi har precis rensat vinbärsbuskarna och sitter nu på altanen och äter. Molly vill ha röda, jag vill ha svarta och Selma vill ha macka.

VINNARETävlingen är nu avslutad. Stort grattis till
Johanna. Örhängena kommer på Posten.

Kryss eller inte kryss


Vi har börjat skriva projektlista. Varje morgon i fyra dagar har jag tagit fram mitt kollegeblock. Molly får önska vad hon vill göra under dagen. Vi gör en ruta framför allt som vi sedan kryssar i på kvällen för att se vad vi hunnit med. Jämte hennes lista får jag önska vad jag vill göra. Molly fullkomligt älskar att kryssa. Både på min lista och på hennes. Sista projektet för dagen var att gå ut i skogen och samla kottar och plocka blommor.


Prickig tvättstuga


Har du ett smidigt sätt i tvättstugan? Tvätten är nog den tyngsta hemmasysslan tycker jag. Först ska den sorteras. Det är den lättaste biten. Men att ta ur tvätten!!! Den kan ligga i timmar innan jag tar mig till luckan. Då måste man ta ner tvätt som redan hänger för att få plats med den blöta tvätten. Då behövs det vikas - sedan in i garderober. Vägen från ovikt in i garderober är nog den stora blockeringen för mig. Det finns inget slut på sysslan heller. Den ska göras om och om igen. Vore det kanske enklare att ha garderober nere i själva tvättstugan?
Trälådor hänger i organzaband på vattenrören. I dessa samlar jag nödvändiga små grejer. Även en papperspåse hänger knuten på rören där mina kökstrasor hamnar. Det är mamsen som ligger bakom dessa påhitt. Jag vet inte hur vi hade klarat oss till detta nya hus och få ordning utan mina föräldrars hjälp.

Festsmycke till barnen


Nu har jag i alla fall tre dagar på mig. På lördag ska vi på min kusins bröllop. Köpte denna färgsprakande klänning till båda tjejerna och har gjort dom var sitt armband. Funderar på vad jag ska ha för smycken till min klänning. Brukar alltid göra smycken i sista stund innan jag ska iväg.


Armband i Swarovski kristaller Fire Opal, Amethyst AB, Rose och hjärta i Sterling Silver.

Får det bli så gott?Jag älskar kyckling. Gjorde kycklinglårfilé i ugn till lunch och Molly va överförtjust i maten. Jag kan inte annat än att hålla med. Hon är så snäll som ger mig komplimanger för maten hon och jag lagar. Jag var så kräsen i min uppväxt så det var sällan jag kunde beundra en maträtt. Mamma har dock alltid lagat världens godaste kyckling.

Vill inte tappa detta recept så jag bjuder på det här.

700 g Kycklinglårfilé
150 g Smör (iiinte margarin)
2 tsk Sambal Oelek
3 msk Tamari soya sauce ekologisk
Paprikapulver
Lökpulver

Blanda smält smör, soya och sambal oelek. Blanda kycklinglårfilé med smörblandningen i en plastpåse och häll ut dom på ett bakplåtspapper på en plåt. Pudra över lagom med lökpulver och ordentligt med paprikapulver på lårfiléerna. In med dom i ugnen på varmluft 200 grader i 20-25 min. Tycker de blir saftigare med varmluft. För övrigt måste du prova lårfilé och inte bara vanliga filéer. Lårfilén blir så GOOD. Ta vara på skyn och gör sås. Blanda ut med grädde tills det smakar gött.

Gör en god fetaoströra till (1 dl Crème fraîche, 50 g smulad fetaost, knapp msk majonnäs) och ångkoka färsk broccoli. Eller gör potatis.

Tävla och vinn gnistrande somriga örhängenVa kul att så många har kikat in under helgen som gått. Jag har gjort några nya örhängen och jag tänker lotta ut ett par somrigt ljusgula Swarovskiörhängen i Sterling silver. För att få chansen att vinna dessa behöver du bara lämna en kommentar här. Glöm inte att skriva din mailadress i e-postrutan så att jag kan kontakta dig om du vinner.

Tävlingen är avslutad. Stort grattis till
Johanna. Vinsten kommer på Posten.


Va kul!


Med överraskande många kommentarer en dag upptäkte jag att min blogg låg som tips på startsidan hos blogg.se. Det var ju en rolig upptäckt. Vill hälsa dig som ny läsare varmt välkommen :)

Rosa kök


Köket var så slitet att det egentligen behövde bytas ut på stubben. Men yttertaket, ventilation och annat nödvändigt behöver ta tid först. Köket har fått lite färg istället. Rosa. Det ska ju ändå bara vara temporärt. Nu när det är klart kan jag nog tänka mig att ha det längre än vad jag först trodde. Synd att kaklet är så brunt bara. Det är tur att man blir hemmablind fort.


Radion får gärna spela pop.


I min ljusblå såskastrull från Riess kokar jag ägg och i muffinsburken förvarar jag alla bakmått.


En liten söt gardin vore inte dumt. Ska packa upp min symaskin nu när jag har så gott om plats i min nya Atelje.


Jag har planterat röda tusenskönor runt en hortensia utanför mitt lilla köksfönster.  Tusenskönan kommer först på våren och lyser som små röda knappar och gör min själ glad. I en tekanna har jag blommor från vår vildvuxna trädgård.


Tjejernas sugrörsglas och keramik i glada färger.


Mollys söta förkläde och bagarmössa från Smyckad.se


Selma.


Köket före målning.