Mycket gott


Dagens middag:

Köttfärslimpa med keso och oliver och rotfruktsmixmos

Köttfärslimpa
500 g köttfärs
1 tsk salt
½ tsk kryddpeppar
1½ krm svartpeppar
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika

1 äggula
½ dl grädde 40%
1 tsk dijonsenap
1 gul lök
1 liten burk feta/olivkeso
½ dl skivade kalamataoliver

Lägg köttfärs i en bunke. Häll över kryddorna. Blanda lätt. Riv löken och häll i det tillsammans med äggula, grädde, senap. Blanda. Mosa eller mixa keson med stavmixer, häll i detta tillsammans med oliverna.
Smöra en brödform och häll i färsen eller forma en limpa och grädda i smord ugnsform 30 min i 200 grader.
Servera med creme fraiche blandat med fetaost eller gör en sås på skyn som blir i brödformen.

Rotmixmos

På Willys finns en rotfruktsmixpåse i frysdisken.
Koka dessa i 10 min. Mosa eller mixa med stavmixer.
Klicka i smör, en skvätt grädde och krydda med herbarmare örtsalt.

Hoppas det smakar!

Kommentarer
Postat av: D & E

Mums! Jag älskar rotfrukter!

2009-09-30 @ 22:03:10
Postat av: D & E

Mums! Jag älskar rotfrukter!

2009-09-30 @ 22:03:49
Postat av: smäm

bjud över the woodrows på middag snart, ok?

Postat av: salthavsstänket

Du kan snart ta jobb som kock ifall kockandet hemma inte räcker till, gott recept!!

2009-10-01 @ 07:32:56
Postat av: Solan

Men köttfärs, Frida? Vad är det som händer? :)

2009-10-01 @ 10:54:29
Postat av: tina

Oj, va mumsigt det ser ut! Bra jobbat! :)

2009-10-02 @ 08:34:23
URL: http://timonhome.blogg.se/
Postat av: emelie

jag tokälskar köttfärslimpa. JAM.

2011-07-07 @ 12:53:02
URL: http://emsiiiis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback